Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse zorgverleners gaan medicatiegegevens beter overdragen

Annelies Vermeulen
De Amsterdamse vereniging van apothekers, de Huisartsenkring Amsterdam en de Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam hebben een stedelijk convenant getekend om de overdracht van medicatiegegevens tussen de diverse zorgverleners te verbeteren.
Amsterdamse zorgverleners gaan medicatiegegevens beter overdragen

“Als een patiënt uit het ziekenhuis komt, is het cruciaal dat de huisarts en apotheker op de hoogte zijn van de wijziging in zijn medicatiegegevens”, zegt Jos Buijs, voorzitter Raad van Bestuur Revalidatiecentrum Amsterdam/Jan van Bremen Instituut en voorzitter van de stedelijke stuurgroep. “Deze zorgverleners in de wijk moeten bij een volgend bezoek van de patiënt aan de huisarts namelijk weten wat de patiënt actief gebruikt, zodat er een juiste dosering voorgeschreven en afgeleverd kan worden.”

Elektronisch medicatie dossier

In afwachting van de landelijke ontwikkelingen rondom het elektronisch medicatie dossier (EMD) gaat de stedelijke stuurgroep samen met de patiënt voor duidelijke verbeteringen in de medicatieoverdracht in Amsterdam zorgen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Communicatiesysteem apotheek kan medicatiefouten opleveren

IGZ richtlijn: Veilige overdracht medicatiegegevens

Medicatiewaarschuwingssysteem vaak genegeerd door arts