Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

André Enter directeur zorg bij Vanboeijen

Redacteur Zorgvisie
André Enter is aangesteld als directeur Zorg bij gehandicaptenzorginstelling Vanboeijen. Hij zal per 1 april aantreden, wanneer de interim-periode van Martin Breed erop zit.
Andre-Enter.jpg

Enter studeerde Bestuurskunde en had daarna diverse managementfuncties in de zorg. Zo werkte hij bij Thuiszorg Het Friese Land en Zorggroep Tellens. Zijn laatste functie was die van directeur (zorg)innovatie bij ouderenzorgorganisatie Stichting de Hoven.

Vanboeijen-bestuurder Annette Imhof laat weten het fijn te vinden dat Enter de directie komt versterken. ‘Met zijn energie, zijn visie op een kwetsbare doelgroep in de samenleving en innovatie in de zorg zal hij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het behalen van onze doelstellingen’, zegt de bestuurder in een persbericht.

Begin 2016 verkeerde Vanboeijen in een bestuurlijke crisis, nadat de raad van toezicht onder druk van de medezeggenschapsraad opstapte. Dat gebeurde na een periode van onrust, waarin verschillende bestuurders elkaar snel opvolgden. De IGZ stelde de organisatie onder verscherpt toezicht, maar inmiddels is de rust teruggekeerd en het verscherpt toezicht weer opgeheven.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.