Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Animo groot voor opleiding thuiszorg

De regionale thuiszorgorganisatie Vérian en opleidingsinstituut ROC Nijmegen hebben de handen ineen geslagen om meer mensen te werven voor de zorgsector. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor.

Er is een opleidingsprogramma ontwikkeld, waardoor het forse tekort aan personeel moet worden opgelost. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend, aldus Vérian. De organisatie zegt na een oproep in de krant ‘overstelpt te zijn met enthousiaste reacties over, en een grote belangstelling voor dit opleidingsprogramma’.

Schaarste arbeidsmarkt

Naast veel mensen uit de divisie huishoudelijke verzorging, die ervoor kiezen om binnen Vérian een loopbaan in de verpleging en verzorging voort te zetten, zijn ruim 250 reacties geteld om voor een opleidingsplaats bij Vérian in aanmerking te komen. Vérian denkt door deze grote interesse de komende jaren in de behoefte aan personele capaciteit te kunnen voorzien. Inmiddels ziet het ernaar uit dat het aantal opleidingsplaatsen voor 2008 (honderd plekken) geheel gevuld zal kunnen worden. De eerste 35 deelnemers zijn al gestart. Daarnaast zijn de eerste voorbereidingen getroffen om voor 2009 en de jaren erna tot een verdere uitbouw van ‘Het Nieuwe Opleiden’ te komen. (De Stentor)

Lees ook:

Arbeidsmarktproblematiek

5000 banen weg in thuiszorg

Veertig miljoen voor thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.