Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anky Atzema verlaat Omring

Mark van Dorresteijn
Anky Atzema verlaat per 1 januari 2014 de raad van bestuur van zorgorganisatie Omring. Zij heeft dat initiatief genomen om een stap in haar loopbaan te kunnen zetten.
Anky Atzema
Anky Atzema

De raad van toezicht heeft overwogen de vrijgekomen positie naast bestuursvoorzitter Victor van Dijk niet in te vullen. De actuele dynamiek in de zorg is echter zo ingrijpend dat grote bestuurlijke inzet nodig is om Omring naar een duurzame toekomst te leiden. Om die reden heeft het toezicht toch de zoektocht naar een opvolger van Atzema gestart.

Loopbaan Atzema

Na de studie medicijnen aan de Universiteit van Rotterdam begon Atzema haar carrière als jeugdarts bij de GGD in Zoetermeer, waar ze al snel werd gevraagd directeur te worden. Dat heeft ze tot 1991 gedaan. De daarop volgende 18 jaar was zij vooral op interim basis verbonden aan diverse organisaties in de extramurale gezondheidszorg. Vanaf 2009 trad zij in dienst bij Omring, als lid van de raad van bestuur.

Toekomst Omring

Atzema: ‘Er verandert de komende jaren veel in de ouderenzorg. Omring wil van betekenis blijven voor  inwoners van West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Omring zal ook mee-veranderen. Die veranderingen zijn een proces van een aantal jaren. Voor mij een goed moment om nog een keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met passie heb ik gewerkt bij Omring. Ik heb mogen bijdragen aan verhoging van de kwaliteit van zorg voor kwetsbare, oudere mensen. Omring is een hele fijne organisatie. Mijn motto is: blije cliënten en blije medewerkers. Die ben ik steeds meer tegengekomen binnen Omring. Omring heeft zonder twijfel een mooie toekomst. Ik dank iedereen voor de fijne samenwerking en wens hen alle goeds en succes.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.