Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Annemiek van Bolhuis nieuwe directeur zorg RIVM

Marit van Os
Annemiek van Bolhuis is per 1 oktober de nieuwe directeur volksgezondheid en zorg bij het RIVM. Zij volgt Moniek Pieters op die in oktober start als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Gelderland-Zuid.
Annemiek van Bolhuis
Annemiek van Bolhuis - Foto: RIVM

Van Bolhuis is momenteel vanuit VWS gedetacheerd bij de World Health Organisation (WHO). Vanuit het hoofdkantoor in Genève werkt zij als Strategisch Adviseur op het terrein van gezondheidsbevordering van preconceptie tot de oude dag met de nadruk op gezinnen, vrouwen en kinderen. Daar houdt zij zich bezig met beleidsvorming op onderwerpen als seksuele gezondheid, moeder en kindzorg, healthy ageing en vaccins. Daarnaast geeft ze vorm aan het WHO-programma over mensenrechten en reductie van gezondheidsverschillen. Ook werkte zij bij het WHO-cluster niet-overdraagbare ziekten en geestelijke gezondheid (NMH), met name om de speciale sessie van de algemene vergadering van de VN in deze voor te bereiden.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.