Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anton Westerlaken gaat het Maasstad Ziekenhuis besturen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Anton Westerlaken verlaat het Erasmus MC. Hij treedt op 1 januari 2012 aan als voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
Anton Westerlaken gaat het Maasstad Ziekenhuis besturen

Westerlaken zegt dat hij de vraag uit het Maasstad Ziekenhuis niet aan had zien komen.

Nieuwe verhoudingen

In een toelichting laat hij weten: “Het was een onverwachte vraag vanuit het Maasstad Ziekenhuis. Na twee intensieve besprekingen was mijn conclusie dat ik voor het Maasstad Ziekenhuis van betekenis kan zijn, juist ook in deze fase. Ik heb de afgelopen jaren met veel Erasmus MC medewerkers mooie dingen kunnen doen. Het Erasmus MC gaat een volgende fase in. Dit geldt ook voor het Maasstad Ziekenhuis. Ik zal graag werken aan nieuwe verhoudingen. Samen Rotterdam beter maken.”

Bouwproject

De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van Erasmus MC zeggen het besluit van Westerlaken te respecteren. De toezichthouders zijn hem in het bijzonderzeer erkentelijk voor zijn grote bijdrage aan het grootschalige nieuwbouwproject van het Erasmus MC. Bestuursvoorzitter Hans Büller zegt hierover: “Anton heeft de afgelopen jaren enorme inzet getoond ten aanzien van een aantal grote projecten in het Erasmus MC. De nieuwbouw is hiervan het letterlijk zichtbare bewijs. Wij wensen Anton alle succes in zijn nieuwe functie en hopen op een intensieve en vruchtbare samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Verscherpt toezicht Maasstad Ziekenhuis opgeheven

Vakbond vindt ontslagen Maasstad onaanvaardbaar

Ophef rond benoeming interimdirecteur Maasstad

Paul Smits stapt op bij Maasstad Ziekenhuis

Anton Westerlaken: ‘Met een marktgerichte aanpak lukt het ons beter onze zorgvisie te realiseren’ (2007)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.