Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anton Westerlaken overleden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Anton Westerlaken was bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis. Op vrijdag 31 maart is hij overleden.
Westerlaken.Anton.overleden.jpg
Foto: Maasstad Ziekenhuis

Westerlaken is 62 jaar geworden. 

Een betere wereld
Van januari 2012 tot juni 2016 was Westerlaken voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij was al enige jaren 
ernstig ziek. Door zijn ziekte heeft hij het voorzitterschap moeten neerleggen. Daarna bleef hij lid van de raad van bestuur, tot hij daar eind vorig jaar ook mee moest stoppen.
Zijn loopbaan werd gekenmerkt door maatschappelijke functies bij de politie Rotterdam, CNV, ’s Heeren Loo Zorggroep en het Erasmus Medisch Centrum. Hij werd volgens anderen gedreven door de opvatting dat je niet voor jezelf op de wereld bent maar om de wereld een beetje beter te maken.

Maasstad Ziekenhuis
Bestuurders Peter Langebach en Johan Dorresteijn laten weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van hun collega. ‘Anton heeft een grote bijdrage geleverd aan het Maasstad Ziekenhuis en zich vol overgave ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze patiënten. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis een internationale accreditatie behaald (JCI) en is het ziekenhuis lid geworden van de topklinische ziekenhuizen (STZ). Speciale waardering gaat uit naar zijn rol voor het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.