Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App helpt bij grensoverschrijdende acute zorg

Mark van Dorresteijn
Nederlandse en Duitse zorgmedewerkers kunnen sinds 18 januari gebruik maken van de A-Z Euregio app die praktische informatie biedt in de grensoverschrijdende acute zorg. De app is ontwikkeld door Bureau Acute Zorg Euregio.
App helpt bij grensoverschrijdende acute zorg
Foto: Euregio app

Met deze app beschikken Nederlandse en Duitse professionals over een belangrijk hulpmiddel om in situaties waarin acute zorg vereist is nog sneller en effectiever te kunnen handelen. Elke minuut tijdwinst in dergelijke situaties kan voor de patiënt het verschil betekenen tussen leven en dood.

Woordenboek en relevantie informatie

De A-Z Euregio applicatie heeft twee elementen. Het eerste is een woordenboek Nederlands-Duits voor professionals in de acute zorg, voor het snel en eenvoudig vertalen van alle belangrijke begrippen met voorbeeldzinnen. Het tweede element betreft contactgegevens en andere informatie van ziekenhuizen en ambulancediensten in het Nederlandse verzorgingsgebied van Acute Zorg Euregio en het aangrenzende Duitse gebied van de Euregio.

A-Z Euregio app

De groep professionals die gebruik kunnen maken van de A-Z Euregio app van Bureau Acute Zorg Euregio bestaat uit medewerkers van meldkamers, ambulances, spoedeisende hulp, intensive care-afdelingen en verpleegafdelingen in Nederland en Duitsland. De A-Z Euregio app is ontwikkeld zowel voor Android als iOS (iPhone en iPad).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.