Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arend Schenkel verlaat Friese ouderenzorg

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Arend Schenkel van zorgorganisatie Tellens stopt per 1 januari 2016. Hiermee komt een eind aan de 30-jarige loopbaan van Schenkel in de Friese ouderenzorg.
Arend Schenkel verlaat Friese ouderenzorg
Foto: ANP XTRA Roos Koole

In de jaren ’90 was hij als provinciaal ambtenaar verantwoordelijk voor de uitvoering van een forse sanering van de Friese verzorgingshuizen. In 2001 stapte hij samen met Anneke Aldenkamp in het bestuur van soarchsintrum de Greidhoeke. Deze stichting fuseerde met de verzorgingshuizen in Sneek e.o. in 2004 tot zorggroep Tellens. Onder hun bestuur maakte Tellens een sterke groei door tot een bedrijf met ruim 1.700 medewerkers.

Nieuwe organisatie

De fusie met Plantein is een goed moment om het stokje door te geven, aldus Schenkel. Naar verwachting wordt binnen enkele dagen bekend wie de opvolger wordt. Die zal samen met Aldenkamp het bestuur gaan vormen van de nieuwe fusiecombinatie in de ouderenzorg.  De nieuwe organisatie –werkzaam in Zuidwest Friesland, Franekeradeel en de Trynwâlden – heeft ca. 2.800 medewerkers, die vanuit ruim 30 locaties verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen. Het gaat om hulp bij het huishouden, thuiszorg, verzorgingshuizen en verpleeghuizen en geriatrische revalidatie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.