Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arkin brengt ggz naar cliënten toe met polikliniek

Redacteur Zorgvisie
Ggz-aanbieder Arkin opent deze week een polikliniek voor mensen met psychische problemen. De organisatie denkt dat zij daardoor meer mensen kan bereiken.
Psycho-Fotolia-400.jpg
Fotolia.

Polikliniek Ganzenhoef is vanaf nu één dag per week geopend, na de zomer moet dat worden uitgebreid naar drie, en later vijf dagen. Cliënten kunnen er terecht met uiteenlopende problemen, meldt Het Parool: van eetstoornissen, verslaving en depressie tot jeugd- en gezinszorg en angststoornissen.

Weinig voorzieningen
De instelling heeft voor Amsterdam Zuidoost – de Bijlmer – gekozen omdat er vanuit dat stadsdeel weinig cliënten naar de organisatie toekomen. Annette Sanders, zakelijk leider van Ganzenhoef: ‘Een belangrijke reden om de polikliniek in Zuidoost te openen, is dat er weinig psychologische voorzieningen zijn en dat de mensen die er wonen het stadsdeel nauwelijks verlaten.’ Op dit moment komen veel mensen met psychische problemen daardoor bij de huisarts terecht, maar zoeken ze verder geen hulp. ‘Deels heeft het niet willen reizen een financiële oorzaak. Soms speelt schaamte mee om onder de mensen te komen, zoals bij mensen met morbide obesitas. Maar het is verder moeilijk te verklaren waarom veel mensen uit Zuidoost niet naar andere stadsdelen willen voor een behandeling’, aldus Sanders.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.