Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arkin ziet omzet dalen met 13,9 miljoen

Mark van Dorresteijn
Ggz-instelling Arkin heeft het afgelopen jaar minder omzet gerealiseerd. Door het terugbrengen van de kosten kwam de organisatie alsnog in de zwarte cijfers.
Arkin ziet omzet dalen met 13

De omzet daalde in 2013 met 13,9 miljoen tot 218 miljoen. Het jaar daarvoor behaalde de organisatie nog een omzet van 231,9 miljoen. De daling wordt veroorzaakt door minder inkomsten uit de zorgverzekeringswet en subsidies. Ook is er sprake van een klein deel overproductie waar geen financiering tegenover staat.

Uitgaven

Door teruglopende uitgaven, van 226 miljoen in 2012 naar 211 miljoen in 2013, wist de organisatie toch een positief resultaat te  behalen van ruim vier miljoen euro. In 2012 was het resultaat minder hoog, namelijk 2,5 miljoen. Het bedrijf wist circa tien miljoen te besparen op ‘overige kosten’ als kantoorkosten, kosten voor software en hardware welke niet geactiveerd worden, vergunningen, verzekeringen, onroerende zaakbelasting, accountants-en advieskosten en kosten voor public relations. Daarnaast is ongeveer vijf miljoen bespaard op personeelskosten.

Toekomst

Arkin verwacht voor 2014 verdere bezuinigingen gezien de ontwikkelingen in de zorg, zoals de invoering van de basis ggz.  Verdere onzekerheid wordt veroorzaakt door het verdwijnen van het representatiemodel zorgverzekeraars voor de curatieve ggz. Dat betekent dat ggz-aanbieders met elke zorgverzekeraar afzonderlijk productieafspraken moeten maken. Het feit dat elke zorgverzekeraar eigen regels en voorwaarden kan stellen, betekent volgens Arkin een sterke vergroting van de administratieve last en leidt tot onzekerheden over hoogte en toerekening aan boekjaren van de vergoedingen.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.