Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen mogen niet flirten met patiënten op Facebook

Mario Gibbels
Sociale netwerken zoals Facebook zetten in sommige gevallen de arts/patiëntrelatie op scherp. De Engelse Medical Defence Union (MDU) heeft artsen gewaarschuwd niet in te gaan op flirtende patiënten.

Voorbeelden van artsen die sociale netwerken gebruiken en daar vertrouwelijke gegevens lekten waren al bekend, maar het gevaar van patiënten die artsen benaderen was nog niet aan het licht gekomen. De MDU noemt het ‘compleet ongepast’ om daar als arts op in te gaan.

Uitnodiging om wat te drinken

Dr Emma Cuzner, een juridisch adviseur bij de MDU, stelt: “Sommige artsen hebben het gevoel te moeten reageren om niet bot over te komen. Maar dit is niet de professionele manier van communiceren, en valt buiten de arts/patiëntrelatie.” Een arts kreeg, nadat ze een verzoek van een patiënt om wat te gaan drinken afwees, een bos van haar favoriete bloemen opgestuurd en berichtjes via Facebook. De MDU wijst in dat soort gevallen op de security- en privacysettings op dat soort sites. Cuzner informeert haar leden de relatie met patiënten formeel te houden. Artsen die dat niet doen zouden wel eens een onderzoek aan hun broek kunnen krijgen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.