Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen naar rechter om achterstallige declaraties verzekeraars

Een groep van duizend huisartsen stapt naar de rechter om achterstallige declaraties vergoed te krijgen. Het gaat volgens de groep om tientallen miljoenen euro's.
Artsen naar rechter om achterstallige declaraties verzekeraars

Volgens de artsen, die zich hebben verenigd in de Vereniging van Gedupeerde Huisartsen, valt er met de zorgverzekeraars, die over de uitbetaling gaan, niet te praten over oplossingen. Ze hebben ook de bemiddeling ingeroepen van minister van Volksgezondheid Ab Klink.

Chaos

Volgens de dokters onstond er chaos in de afhandeling van rekeningen na de grote reorganisatie van het gezondheidszorgsysteem in 2006. De nota’s moesten op een andere manier worden ingediend bij de zorgverzekeraars. Een bedrijf dat de administratieve rompslomp van de huisartsen zou overnemen ging bovendien failliet. Inmiddels zijn veel termijnen voor uitbetaling verlopen en lopen de artsen hun geld mis. De zorgverzekeraars zeggen niet op te willen draaien voor de problemen van de huisartsen. Volgens een woordvoerder is het ondoenlijk om jaren oude declaraties per huisarts nu nog na te pluizen op rechtmatigheid. (ANP)

Lees ook:

Huisartsen geven ook specialisten de schuld

Zorgverzekeraars zetten nota’s online

Klink staakt aanbesteden ambulancezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.