Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen op ‘zwarte lijst’ blijven behandelen

Mark van Dorresteijn
Van de dertig artsen en psychologen die een beroepsverbod opgelegd hebben gekregen, werken er zeker acht nog altijd met patiënten. De geschorste artsen noemen zichzelf nu bijvoorbeeld alternatief genezer. Dat is niet verboden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte afgelopen week een zwarte lijst openbaar, waarop alle artsen, verpleegkundigen en psychologen staan die een beroepsverbod hebben gekregen.

Reactie Klink

Minister Klink van Volksgezondheid zegt in een reactie tegen RTL Nieuws dat het onwenselijk is dat deze mensen nog altijd met patiënten werken, omdat zij geschorst zijn omdat ze een gevaar zijn voor de patiëntveiligheid. Hij wil daarom de wet zo aanpassen dat ook alternatieve genezers die een gevaar voor patiënten vormen aangepakt kunnen worden. De Inspectie van Volksgezondheid moet volgens hem de mogelijkheid krijgen om hen te dwingen hun praktijk te sluiten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

VWS kondigt ‘zwarte lijst’ medici aan

Klink legt ‘zwarte lijst’ aan van falende artsen

Platform VG werkt aan zwarte lijst misbruik

EU positief over zwarte lijst artsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.