Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen Ruwaard blijven vechten om geld

Een groep artsen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, dat vier jaar geleden failliet ging, vecht nog steeds met de curatoren over geld. Volgens RTL Z is een verzoeningspoging mislukt.
RechterVladislav Gajic Fotolia_54800668_Subscript400.jpg

Na het geruchtmakende faillissement van het Zuid-Hollandse ziekenhuis in juni 2013 maakten de artsen aanspraak op een deel van de miljoenen die zorgverzekeraars nog schuldig waren voor gedane ziekenhuisbehandelingen. Daarmee gingen de curatoren, die het faillissement afwikkelen, akkoord.

Schadeloos
Volgens RTL Z
ontstond echter onenigheid over de door het ziekenhuis aan de artsen verstrekte voorschotten en voorgeschoten kosten. Curatoren Henri Bentfort en Martijn Vermeeren claimden die bedragen terug. Op hun beurt eisten de artsen dat het failliete ziekenhuis hen schadeloos zou stellen voor hun financiële schade door het bankroet. De curatoren wezen die eis af.

Ruzie
Vorig jaar leek een verzoening tussen de artsen en de curatoren nabij. In maart spraken zij af een bindend advies aan experts te vragen. Maar uit het negende faillissementsverslag, dat deze week verscheen, blijkt dat de artsen hieraan uiteindelijk niet wilden meewerken. De curatoren zijn nu naar de rechter gestapt, om de ruzie te beslechten.

Hof in Den Haag
Op hun beurt sleepten enkele artsen de curatoren voor de rechter, om hen persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de verdampte goodwill. Zij zouden bij de doorstart van het ziekenhuis geen oog hebben gehad voor de belangen van de artsen. De Rotterdamse rechtbank wees hun vorderingen af, maar de artsen blijken nu bij het Hof in Den Haag in hoger beroep te zijn gegaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.