Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen wachten maanden op oordeel euthanasie

Mark van Dorresteijn
Artsen die euthanasie hebben uitgevoerd bij een patiënt, moeten vaak maanden wachten op een oordeel van de toetsingscommissie over de rechtmatigheid van die uitgevoerde euthanasie. De commissie hoort binnen enkele weken te toetsen of de arts goed heeft gehandeld, maar in de praktijk duurt het gemiddeld 3,5 maanden voordat dat gebeurt.
Artsen wachten maanden op oordeel euthanasie

Dat bleek vrijdag uit een uitzending van EenVandaag. De lange wachttijden zouden veroorzaakt worden door een forse stijging van het aantal euthanasiemeldingen.

Wachttijd te lang

“De wachttijd is veel te lang”, bevestigt Willie Swildens, coördinerend voorzitter van de toetsingscommissies. Ze zegt dat er meer geld nodig is om de wachtlijsten weg te werken.

Schippers

In een reactie zegt minister Schippers van VWS dat er vorig jaar al extra geld beschikbaar is gekomen en dat ze wil afwachten of dat voldoende is om het wachtlijstprobleem op te lossen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.