Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM-topvrouw Aura Timen bijzonder hoogleraar Athena Instituut

Anouk Brinkman
Aura Timen, hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM, is benoemd tot bijzonder hoogleraar aan het Athena Instituut.
Aura Timen

Aura Timen is als arts maatschappij en gezondheid gespecialiseerd in infectieziektebestrijding. Binnen de leerstoel Responses to communicable diseases in global health gaat Timen zich bij het Athena Instituut bezighouden met onderzoek naar de dynamiek van infectieziektecrises en het effect van de maatregelen die genomen worden voor individuen, risicogroepen en populaties. Traditionele systemen voor de bestrijding van uitbraken en crises steeds meer worden uitgedaagd en de internationale reactie hierop vraagt om een andere aanpak, aldus het RIVM. Dit heeft onder andere te maken met de toegenomen mobiliteit van mensen en goederen, maar ook met veranderende percepties en communicatiemogelijkheden.

Uitgebreide onderzoekservaring

Timen promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar proefschrift Outbreak Management: towards a model for the next crisis. De arts maatschappij en gezondheid heeft uitgebreide (inter)nationale onderzoekservaring op het gebied van de bestrijding  van overdraagbare aandoeningen. Naast haar functie als hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM is Timen momenteel voorzitter van de Sectie Infectieziektebestrijding van de European Public Health Association (EUPHA) en lid van het Adviesforum van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Het Athena Instituut is onderdeel van de Vrije Universiteit Amsterdam en richt zich op de wetenschappelijke en technologische ontwikkeling die gerelateerd is aan de gezondheidszorg, biologie en medisch laboratoriumonderzoek.