Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aveant-personeel boos op topman

Redactie Zorgvisie
Werknemers van de Utrechtse zorgorganisatie Aveant zijn woedend op bestuursvoorzitter Evert Mulder vanwege uitspraken in het AD Utrechts Nieuwsblad.

Ze vinden het schandalig dat Mulder de oorzaak voor de financiële problemen voor een groot deel bij de werknemers legt.

Minder mopperen

Aveant-topman Mulder zegt in het AD dat het personeel minder moet mopperen en zich flexibeler moet opstellen om te voorkomen dat de zorgorganisaties failliet gaat. Vorig jaar leed Aveant een verlies van zeven miljoen. Als belangrijkste oorzaak ziet Mulder het ziekteverzuim van tien procent.

Boze reacties

Mulder zegt dat hij met zijn uitspraken in het AD Utrechts Nieuwsblad het personeel wil wakker schudden. In die opzet lijkt hij geslaagd. Op de website van het AD zijn boze reacties binnengekomen van werknemers.

Vertrek directieleden

Ze stellen dat het hoge ziekteverzuim is te wijten aan de organisatorische chaos die is ontstaan sinds de fusie tussen Cascade en Thuis Stad Utrecht op 1 januari 2006. Verder wijzen ze erop dat er diverse directieleden zijn vertrokken met een vertrekpremie.

Ook Marie-Antionette Bäckers gaat de directie per 1 mei verlaten na een ingreep van de raad van toezicht. De maatregel is bedoeld als bezuiniging en om de organisatie in rustiger vaarwater te brengen. Mulder blijft over als enige lid van de raad van bestuur. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.