Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Axxicom Thuishulp neemt 140 thuishulpen over

Ruim 140 van de 400 met ontslag bedreigde medewerkers van thuiszorgorganisatie Amstelring hebben onderdak gevonden bij Axxicom Thuishulp dat op 1 januari van start is gegaan in de gemeente Haarlemmermeer. Dat meldt de organisatie in een persbericht.
Axxicom Thuishulp neemt 140 thuishulpen over

In totaal start Axxicom in de gemeente met meer dan 160 thuishulpen. Het bedrijf dat onderdeel is van facilitair dienstverlener Facilicom Services Group uit Schiedam is een van de drie nieuwe aanbieders waar de gemeente na aanbesteding voor heeft gekozen.

Kritiek

Het aannamebeleid van onder andere Axxicom in Haarlemmermeer lag eind vorig jaar nog onder vuur van SP-Kamerlid Renske Leijten. Zo zouden medewerkers van Amstelring in sollicitatiegesprekken bij de thuiszorgaanbieders die de aanbesteding hebben gewonnen, gevraagd zijn om klanten mee te nemen. Ook zouden medewerkers er sterk in loon op achteruitgaan bij de nieuwe aanbieders.

Thuiszorgklant

De directie van Axxicom schrijft blij te zijn dat zij zo veel Amstelring-medewerkers heeft kunnen overnemen. Simone Schraepler, directeur van de thuishulporganisatie: “Als thuiszorgklant is het fijn je eigen hulp bij het huishouden te mogen houden als je daar tevreden over bent. Die continuïteit hebben we waar mogelijk geprobeerd zo veel mogelijk te borgen”. Schraepler stelt verder een stabiele werkgever met prima arbeidsvoorwaarden te zijn.

Aanbesteding

Axxicom won in september samen met Flexicura in Haarlem en Tzorg in Breda de aanbesteding voor huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De toenmalige aanbieder, de Amstelring-OsiraGroep, kondigde daarop aan al het huishoudelijk personeel in Haarlemmermeer te moeten ontslaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Aannamebeleid Flexicura, Axxicom en Tzorg onder vuur

Amstelring verliest aanbesteding en ontslaat 400 mensen

Axxicom Thuiszorg de Utrechtse thuiszorgmarkt op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.