Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen

Annelies Vermeulen
Het Academisch Ziekenhuis Maastricht heeft minimaal 65 miljoen euro meer uitgegeven dan geraamd aan de automatisering. Ondernemingsraad en medisch specialisten vrezen dat de enorme kostenoverschrijding ten koste gaat van zorg en werkgelegenheid. Dat meldt de Limburger.
AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen

Volgens de OR heeft de AZM-leiding een rem gezet op de aanschaf van medische apparatuur omdat ICT voorrang krijgt. De medici leggen een rechtstreeks verband tussen de ICT-kosten van de voorbije jaren en de reorganisatie bij het AZM die 260 volledige banen kost.

Kostenoverschrijding

De raad van bestuur van het AZM spreekt de kostenoverschrijding tegen en stelt dat de zorgen ongegrond zijn. Er zou nog volop in medische apparatuur geïnvesteerd worden. Tegelijkertijd erkent de ziekenhuisleiding met 66 miljoen euro drie keer meer te hebben uitgegeven aan de inhuur van externe consultants dan gedacht.

ICT-vernieuwing

De medici zien dat anders, zo blijkt uit een brandbrief die het stafconventbestuur, dat de medisch specialisten vertegenwoordigt, in juni 2010 schreef aan bestuursvoorzitter Guy Peeters. Terwijl het ziekenhuis in 2004 nog dacht 34,6 miljoen euro kwijt te zijn aan de totale ICT-vernieuwing, kwam een interim-manager twee jaar later al tot een bedrag van 43,9 miljoen. Inmiddels is 110 miljoen euro uitgegeven en dat bedrag loopt volgens het AZM op tot 132 miljoen eind 2013. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

AzM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

AzM wil af van 260 medewerkers

Het AZM kiest voor single sign on van Imprivata

5 REACTIES

 1. Voor Margje en Michiel is imago zeker belangrijker dan de waarheid en het geldverspillen? ,ook al geeft de arme rvb toe dat er een kostenoverschrijding , waarschijnlijk door een complicatie , is, zoals ook altijd bij ” medische missers” van SLECHTS 65 miljoen. Hoe staat de Campus van Calatrava er nu bij??Het ergste voor de rvb`s en rvt`s is altijd de imagoschade en de daaraan gerelateerde reciproque ?? hoogte van de bonussen !!??
  zalig kerstfeest. De kerstman koopt ook bij Lidl en Aldi.

 2. Lees alle reacties
 3. De boodschap is inderdaad waar het om gaat. De journalisten van de Limburger verdienen een grote pluim dat ze het naar buiten hebben gebracht.
  Intern durft niemand de RvB of de RVE hoofden hierop aan te spreken omdat er direct ontslag dreigt. De 260 medewerkers zijn nog niet allemaal benoemd…
  Afdelingen woorden onder motto van besparingen opgeheven zonder achterliggend cijfermateriaal – kan ook niet wat SAP functioneert niet – wil ook niet omdat het niet om de centen gaat.
  Het SAP EPD werkt ook niet – oude software moet nog in de lucht worden gehouden en oude – papier gebaseerde – processen worden opnieuw begonnen. Door het SAP project bezuinigt het azM nu zodanig dat gevreesd moet worden worden voor de academische functie van het azM in regio Limburg.
  De (internationale) academische specialisten zullen met hun onderzoeksgelden elders een onderkomen moeten zoeken. Weg regio functie, weg hightech onderzoek.
  De RvB toont hier geen begrip voor. De patiënten zijn hiervan de dupe.
  Het is tijd voor een nieuw elan en academisch beleid!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.