Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banenverlies tweede kwartaal door zorgsector

Het banenverlies in het tweede kwartaal is voor het grootste deel te wijten aan ontslagrondes in de kinderopvang en thuiszorg. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in haar kwartaalrapport over de economie.
Banenverlies tweede kwartaal door zorgsector

Er waren in het tweede kwartaal van dit jaar 80 duizend banen van werknemers minder dan een jaar eerder. Bijna alle bedrijfstakken kenden banenverlies. Het verlies was echter het grootst in de zorg, met 35 duizend banen. De zorg verliest vanaf eind 2012 banen, vooral door teruglopende werkgelegenheid in de kinderopvang en de thuiszorg.

Procentueel

Gemeten in absolute  aantallen werknemers krimpt de werkgelegenheid in de zorg sterker dan in andere branches. Relatief gezien doet de zorg het minder slecht. Waar de bouwsector en de financiële sector een relatieve krimp van respectievelijke 6,5 procent en 4,5 procent te zien gaven, daalde de werkgelegenheid in de zorg met 3 procent.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.