Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Banken dreigen met opeisen leningen ggz-aanbieders

Banken dreigen de leningen van ggz-aanbieders op te eisen als zij geen goedgekeurd financieel jaarverslag krijgen van hun accountant. ‘Instellingen koersen op een faillissement af door fouten in het stelsel’, zegt Paul van Rooij, directeur brancheorganisatie GGZ Nederland.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Banken dreigen met opeisen leningen ggz-aanbieders
Foto: GGZ Nederland

De problemen vloeien voort uit de audit alert die accountants onlangs hebben verstuurd voor de curatieve ggz. Zij vinden dat er te veel onzekerheid is rond de werkelijke omzetten van ggz-aanbieders, die in 2013 voor het eerst hun omzet in dbc’s moeten bepalen. Het gevolg is dat ggz-aanbieders geen goedgekeurd jaarverslag krijgen. Banken hebben laten weten dat ze dit uitermate zorgwekkend vinden, omdat ggz-aanbieders hiermee niet meer aan de voorwaarden voldoen die banken stellen. Het ontbreekt de banken aan goed zicht op hoe instellingen er financieel voor staan. Dat dit voor individuele instellingen gevolgen zou kunnen hebben, kondigden ze al

1
78

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.