Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banken overeenstemming met Orbis over financiering

Redactie Zorgvisie
Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard-Geleen heeft vrijdagavond met ABN-Amro en Fortis overeenstemming bereikt over een aanvullende financiering voor het nieuwe ziekenhuis.
Banken overeenstemming met Orbis over financiering

Orbis rekende er eerder op dat de banken een bedrag van 370 miljoen zouden financieren. Maar de banken betaalden slechts 242 miljoen euro uit. Dat zou volgens de banken ook de afspraak zijn. Orbis betwistte dat en dreigde met een kort geding. Dat is nu van de baan. De bouw van het nieuwe ziekenhuis was twee weken geleden grotendeels stilgelegd omdat Orbis een betalingsachterstand van meer dan 25 miljoen euro had.

Aanvullende financiering

In een korte verklaring laat Orbis weten dat de vrijdag bereikte overeenkomst ‘een aanvullende overbruggingsfinanciering van het project Orbis Medical Park’ betreft. Dit betekent dat de betalingen aan de bouwers op korte termijn worden hervat. Orbis is tevreden over het bereikte resultaat. Orbis erkent nu dat, op basis van de afspraken uit 2004, voor de banken geen juridische verplichting bestond om aanvullende financiering te verstrekken. Orbis komt daarmee terug op eerdere beweringen, als zouden de banken afspraken geschonden hebben. De raad van toezicht van Orbis gaat de raad van bestuur uitbreiden met een financiële deskundige. Waarom dat gebeurt, wordt niet toegelicht. Orbis wil verder niets zeggen over de bereikte overeenstemming. (ANP)

Lees ook:

Orbis en banken weer in onderhandeling

Orbis en banken twisten over nieuwbouwgeld

Bouw Orbis ligt stil om geldproblemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.