Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Basisverzekering niet meer ‘hot’

Nadat vorig jaar één op de vijf verzekerden wisselde van zorgverzekeraar, stapte dit jaar maar één op de twintig consumenten over. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen van MarketResponse onder 7.000 huishoudens.

MarketResponse constateert dat de waarden terugkeren naar het niveau van voor de invoering van de stelselwijziging, nu het onderwerp niet meer zo ‘hot’ is. De verzekerden die wel overstapten kozen massaal (85 procent) voor een collectieve verzekering, die vaak voordeliger is dan een individuele verzekering. Het onderzoeksbureau verwacht dat volgend jaar rond de 6 procent van de verzekerden zal veranderen van zorgverzekeraar.

Basisverzekering

In januari 2006 werd de basisverzekering ingevoerd waarbij zorgverzekeraars in een premiegevecht de gunst van de verzekerde probeerde te winnen. Achmea Zorg was de grote winnaar met 300.000 nieuwe klanten. Waarschijnlijk was het premieaanbod onder de kostprijs, waarna ze een verlies draaiden van 15 miljoen euro per maand. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

‘Zorgverzekeraar kan niet overleven’
Achmea verliest 15 miljoen per maand
Verzekeraars verliezen 320 miljoen op basispolis

Links:

– MarketResponse

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.