Behandelduur van tbs-ers gaat omlaag

De komende jaren gaat de gemiddelde behandelduur van tbs'ers met twee jaar omlaag. Hiertoe hebben GGZ Nederland en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) afspraken gemaakt met staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Ook gaat het aantal intensieve behandelplaatsen omlaag.
Behandelduur van tbs-ers gaat omlaag
Foto: ANP Martijn Beekman

 

Het budget voor forensische zorg wordt de komende jaren verlaagd van 725 miljoen euro in 2012 naar 602 miljoen euro in 2017. Dit is noodzakelijk vanwege aangekondigde bezuinigingen in het gevangeniswezen en vanwege verminderde instroom in de forensische zorg.

 

Joep Verbugt

De maatregel moet leiden tot een daling van de behandelduur van tien naar gemiddeld acht jaar. ‘Dat betekent niet dat straks allemaal tbs-gestelden vrij op straat komen te lopen’, zegt bestuursvoorzitter Joep Verbugt van GGZ Eindhoven. Verbugt werkt als bestuurslid van GGZ Nederland en voorzitter van het forensisch netwerk aan het convenant. ‘De achtergrond is dat de behandelduur van

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.