Behandeling huidkanker nog maar in 14 ziekenhuizen

Minister Schippers heeft acht gespecialiseerde melanoomcentra aangewezen en zes partnerziekenhuizen. Zij heeft dit gedaan op advies van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie.
Behandeling huidkanker nog maar in 14 ziekenhuizen
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Concentratie van de behandeling van kwaadaardige huidkanker is nodig omdat de medicijnen erg duur zijn. Tot voor kort waren er weinig behandelmogelijkheden maar recent zijn er twee middelen op de markt gekomen die wel effectief zijn. Voor optimale  toepassing is specifieke kennis en ervaring nodig. Daarom hebben de beroepsorganisaties van specialisten op concentratie aangedrongen.

Blauwdruk voor toekomst

Op 1 juli gaat een registratie van de behandeling van huidkanker van start. Dit wordt gedaan door het Dutch Institute for Clinical Auditing dat ook zorgt voor kwalitatief goede registraties. Het Integraal Kankercentrum Nederland draagt zorg voor de validatie van de gegevens. DICA

0
300

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.