Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Behoud Vlietland essentieel voor patiëntenzorg

Redactie Zorgvisie
Ruim 110 huisartsen in de regio Nieuwe Waterweg Noord en daarbuiten hebben een open brief aan de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondertekend. Zij noemen het behoud van het Vlietland Ziekenhuis ‘essentieel voor de regio’.

De huisartsen zijn er van overtuigd dat de patiëntenzorg in gevaar komt als een zorginstelling als het Vlietland Ziekenhuis verdwijnt. De uitspraak van minister Klink dat het Vlietland Ziekenhuis niet echt noodzakelijk is voor deze regio en daarom net zo goed kan sluiten, noemen zij ‘onacceptabel’.

“Niet alleen komt hiermee de continuïteit van de patiëntenzorg in gevaar, maar ook goede samenwerking tussen huisarts en specialist. Doordat de huisartsenpost in het ziekenhuis is gevestigd, zou ook de snelheid en efficiëntie gevaar lopen”, meldt de brief.

Het laatste onderdeel waarvoor de huisartsen bang zijn is de opvang. Het verzorgingsgebied telt bijna 200.000 inwoners en “het is maar de vraag of deze ziekenhuizen in staat zijn de ‘overloop’ efficiënt en duurzaam op te vangen”. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

DSW: Vlietlandcoöperatie ‘gaat gewoon door’

Vlaardingen staat 18 miljoen garant voor Vlietland

Klink laat Vlietland Ziekenhuis vallen

Vlietland verliest 1,2 miljoen per maand

1 REACTIE

  1. voor mij mag het Vlietland Ziekenhuis sluiten er zijn genoeg betere ziekenhuizen in Rotterdam, denk aan het Sint Franciscus. Wat ik zelf ervaren heb in het Vlietland is beneden alle peil. Een bezoek aan de optometrist is een bezoek aan een assistent die foto’s maakt en zo kan ik nog meer voorbeelden opnemen, maar dan wordt het een boekwerk,.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.