Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beilen spant kort geding aan tegen GGZ Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe spant een kort geding aan tegen GGZ Drenthe. De gemeente wil hiermee de afspraken afdwingen die met de zorgverlener zijn gemaakt over de opvang van langdurig verslaafden.

De gemeente is boos over het feit dat de verslaafden de gesloten instelling bij wijze van proefverlof mogen verlaten. Volgens de gemeente is dit strijdig met eerder gemaakte afspraken. Deze afspraken zouden voorzien in rehabilitatie in de plaats van herkomst in de Randstad. De gemeente is bang dat de groeiende bewegingsvrijheid gepaard zal gaan met overlast in Beilen, waar de voorziening Duurzaam Verblijf is gehuisvest.

Zonder pardon

GGZ Drenthe is teleurgesteld over de juridische stappen van de gemeente. Volgens de zorgverlener is er zuiver gehandeld en is er van het “zonder pardon terzijde zetten van afspraken”, zoals de gemeente stelt, geen sprake. Vanaf eind augustus heeft GGZ Drenthe naar eigen zeggen geprobeerd om met het college te praten over de veranderde situatie die is ontstaan door de onvoorzien snelle, positieve behandelresultaten. Op grond hiervan wilde GGZ Drenthe artikel 5 van de afspraken toepassen. Dit artikel biedt expliciet de mogelijkheid afspraken te herzien. Volgens GGZ Drenthe wilde het college van burgemeester en wethouders hier niet op ingaan. Hiermee restte geen andere keus dan de nietigheid van deze afspraken in te roepen.

Agressieve patiënten

Daarnaast verwijst GGZ Drenthe naar diverse bijeenkomsten met het college en de gemeenteraad, waar steeds is gewezen op de mogelijkheid van veranderingen.GGZ Drenthe betreurt het dat actievoerders en politici een beeld oproepen van een ongecontroleerd in-en-uit lopen van agressieve patiënten. Volgens GGZ Drenthe is de veiligheid van de burgers in Beilen niet in het geding is en zal er geen sprake zijn van overlast. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.