Belangstelling werkgevers voor statushouders groeit

In de zoektocht naar personeel zouden statushouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - een nieuwe groep potentiële werknemers kunnen vormen. Juist omdat statushouders ook op zoek zijn naar werk. De taal vormt de grootste barrière. Op verschillende plekken in het land zijn zorginstellingen daarom bezig met intensieve trajecten om statushouders klaar te maken voor de werkvloer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
personeel gezocht
Foto: gustavofrazao/stock.adobe.com

In de regio Tilburg is net een pilot gestart met vijftien tot twintig statushouders. Volgens werkgeversorganisatie Transvorm zit er potentie in het traject. Op den duur zouden statushouders de reguliere opleiding volgen of in vaste dienst kunnen komen. Aan de andere kant is een voorzichtige start van de inzet van statushouders noodzakelijk. De taal vormt een van de grootste barrières. Strategisch adviseur bij Transvorm Monique Kuipers: ‘Het duurt best een tijd voordat iemand de taal op een redelijk niveau eigen heeft gemaakt. Juist omdat het gaat om cliënten en familie is het echt noodzakelijk dat iemand op redelijk niveau kan

0
263

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.