Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belgische zorgondernemers gaan Nederlandse markt op

De Belgische zorgondernemers Zembro en Digitale Woonassistent richten samen een onafhankelijke Vlaamse zorgcentrale op. In Nederland wil Zembro in het najaar van 2016 een vergelijkbare gespecialiseerde service bieden; daarvoor zal het bedrijf de samenwerking aangaan met een bestaande zorgcentrale.
care400.jpg

Een jaar na de lancering op de Belgische markt breidt Zembro zijn dienstenpakket uit en biedt het naast een 24/7 alarmservice nu ook een eigen zorgcentrale. Zembro doet dit in samenwerking met Digitale Woonassistent, een digitaal secretariaat dat gespecialiseerd is in woon- en zorgbeheer.

Verpleegkundige service
Eind 2016 wil Zembro in Nederland een vergelijkbare dienst aanbieden en zo inspelen op de stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige service. Doel is de toenemende druk op mantelzorgers te verlichten en de levenskwaliteit van senioren te verhogen.

Zorgondernemer van het Jaar
Digitale Woonassistent en Zembro zijn respectievelijk in 2013 en 2015 verkozen tot Zorgondernemer van het Jaar in België en combineren hun expertise om senioren de mogelijkheid te bieden zo lang mogelijk veilig thuis te kunnen blijven wonen. De zorgcentrale is een aanvulling op de standaard Zembro 24/7 alarmservice waarbij de kinderen van de senior of andere betrokkenen gewaarschuwd worden bij een melding via het Zembro-horloge. Als de experts van de zorgcentrale oordelen dat een medisch opgeleid persoon ingeschakeld moet worden, kan het incident afgehandeld worden door een verpleegkundige, de huisarts, of de 112 hulpdiensten.

24/7
‘Deze uitbreiding van ons aanbod is ons antwoord op het feit dat de senior, zowel in Nederland als België, noodgedwongen langer thuis woont. Met een toenemende druk op mantelzorgers en een grotere behoefte aan professionele ondersteuning tot gevolg. Met de lancering van onze zorgcentrale trekken we het innovatieve aspect van ons horloge door naar het uitgekiende dienstenpakket dat hieraan gekoppeld wordt. Onze verpleegkundigen kunnen 24/7 bijspringen wanneer de gebruikelijke contactpersonen van de senior niet bereikbaar zijn of niet de vereiste hulp kunnen bieden’, vertelt Johan De Geyter, CEO van Uest, het bedrijf achter Zembro.

Najaar
Vanaf 1 november zal de zorgcentrale operationeel zijn in België. Voor Nederland is Zembro al in gesprek met bestaande zorgcentrales. De Geyter gaat ervan uit dat Zembro dit najaar haar extra service daar kan aanbieden.

Dossier Innovatie in de Zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.