Het allermoeilijkste is de statushouders bereiken

Vanwege de tekorten op de arbeidsmarkt is werken met erkende vluchtelingen een interessante optie voor zorginstellingen. Maar statushouders alleen al bereiken, is lastig. Omdat de vraag naar informatie zo groot is, heeft Zuyderland Zorgcentra voor andere zorginstellingen een frame gemaakt met daarin alle benodigde stappen om te komen tot een baan in de zorg voor statushouders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een van de moeilijkste aspecten in het project ‘In de zorg-Uit de zorgen’ dat Zuyderland heeft afgelegd, is het bereiken van statushouders. Vluchtelingen-organisaties hebben slechts zicht op een deel van alle statushouders omdat zij statushouders maar voor een bepaalde tijd begeleiden. Ook gemeenten blijken geen goed beeld te hebben. Manager Innovatie Zuyderland Zorgcentra Maarten Coolen. ‘Aanvankelijk kwamen we terecht bij naar-werk-toe-begeleidende bureau’s; een commerciële wereld waar we niet verder kwamen. Uiteindelijk hebben we door de goede samenwerking met gemeente Sittard-Geleen een lijst met geïnteresseerde statushouders gekregen. Het is geen kwestie van een AZC binnenstappen en beginnen maar. Er komt veel

0
249

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.