Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bernhoven: ‘De bodem is bereikt’

Avatar
Suzanne Bremmers
In vier jaar tijd heeft Bernhoven de kosten met 16 procent teruggebracht. Een model dat navolging verdient, vinden het ministerie van VWS en zorgverzekeraars. Toch zegt CZ dat de interne kosten nog verder gereduceerd kunnen worden, maar volgens het Brabantse ziekenhuis is er een ondergrens aan het afbouwen van kosten.  
Premium

In 2014 besloot Bernhoven ‘

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. De bedrijfsvoering van iedere organisatie moet efficient worden ge organiseerd.Ook bij verzekeraars zelf valt nog wat te doen. De logica van betere interne kostenbeheersing leidt tot lagere gebouwgebonden kosten ontgaat mij in deze context overigens.
    Verder wordt mijn eerdere vermoeden bevestigd ,dat de dalng van de kosten bij het ziekenhuis lager is dan de stijging daarvan bij andere zorgverleners en hoe staat het met de uitstroom naar omliggende ziekenhuizen?
    Een oordeel over het model kan pas worden gegeven als gekeken wordt naar de totale zorgkosten ,die gemaakt zijn in de adherente regio, ongeacht waar deze zijn gemaskt. Daar heb ik nog niets over gelezen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.