Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur en OR Slotervaart begraven strijdbijl

De raad van bestuur en de ondernemingsraad van het Slotervaart hebben de strijdbijl begraven. Voor de rechter beloofden beide partijen samen te werken aan de toekomst van het ziekenhuis. Verdere juridische procedures zijn daarmee van de baan.

Het kort geding was aangespannen door de ondernemingsraad en OR-voorzitter Ivo van der Werk. De OR hoopte via de rechter duidelijkheid af te dwingen over de stand van zaken rond het integriteitsonderzoek naar Van der Werk. De raad van bestuur betichtte vorig jaar Van der Werk ervan vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld naar de pers.

Schikking

Voor de rechter stelde de raad van bestuur dat de verdenking nooit de OR als zodanig heeft gegolden. Van der Werk herhaalde op zijn beurt nooit informatie naar de pers te hebben doorgespeeld. Daarop stelde de rechter voor het kort geding in te trekken en een schikking te treffen. Dit voorstel werd door alle betrokken partijen aanvaard.

Financiële dreiging voorbij

“We hebben afgesproken om het verleden te laten rusten en te kijken hoe ieder vanuit zijn eigen taken en verantwoordelijkheid aan het nieuwe Slotervaart kan werken”, reageert Slotervaart-woordvoerder Hans Dorrestein. Het failliete ziekenhuis werd vorig jaar overgenomen door Meromi BV en heeft – getuige de eerste kwartaalcijfers – sindsdien een financiële wederopstanding beleefd. Die opleving wordt door de schikking niet langer gehinderd door de dreiging van juridische procedures. “Wij zijn heel blij dat het tot een schikking is gekomen”, aldus Dorrestein. “Een juridische procedure kan nu eenmaal lang doorzaniken.” (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Slotervaart onderzoekt gangen OR-voorzitter

BV Slotervaart schrijft zwarte cijfers

OR Slotervaart en vakbond willen bestuur voor de rechter

Slotervaart reorganiseert verder

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.