Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Bestuur Scheper Ziekenhuis moet opstappen’

De raad van bestuur van het Scheper Ziekenhuis in Emmen moet opstappen. Dat vindt een deel van de zogeheten lotgenotengroep, die bestaat uit slachtoffers van de omstreden maagchirurg en nabestaanden van overleden patiënten. Dat zei Alex de Haan van de lotgenotengroep vandaag.

“Na alle fouten die de afgelopen jaren in het ziekenhuis zijn gemaakt op het gebied van de maagchirurgie, kan de raad van bestuur, die eindverantwoordelijk is, niet blijven zitten. Voorzitter Maarten Rutgers heeft zelf tegen mij gezegd dat hij verantwoordelijk is voor de zorg die het ziekenhuis levert. Nou, die zorg was niet goed, dus moet het bestuur opstappen”, aldus De Haan.

Reactie voorzitter

Rutgers is dat niet met hem eens. Naar zijn mening heeft de raad van bestuur de signalen dat er fouten werden gemaakt op de afdeling van de chirurg op tijd opgepikt en vervolgens goed gehandeld. Het ziekenhuisbestuur kan volgens hem gewoon aanblijven.

Ontslag chirurg

De chirurg krijgt al ontslag. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van vijf patiënten die bij hem een maagverkleiningsoperatie ondergingen, oordeelde een onderzoekscommissie. De 59-jarige man, die al op non-actief stond, is incapabel. De inspectie voor de gezondheidszorg wil dat hij in Nederland niet meer mag opereren. (ANP)

Lees ook:

Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

Scheper Ziekenhuis presenteert rapport maagarts

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.