Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur sluit kliniek na sterfgeval in isoleercel

Het Sociaal Psychiatrisch Dienstencentrum (SPDC) Oost in Amsterdam gaat voorlopig dicht. Dat heeft het bestuur van de overkoepelende instelling voor geestelijke gezondheidszorg Arkin maandag bekendgemaakt.

Het besluit volgt op de dood begin deze maand van een 47-jarige schizofrene man. Hij stikte in een stuk brood toen hij in een isoleercel zat. Uit een recent onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek al dat de patiëntenzorg in het SPDC Oost onder de maat is. Het personeel is overbelast en de ruimten zijn verwaarloosd.

Noodzakelijk

De organisatie van familieleden van psychiatrische patiënten Ypsilon noemt de sluiting noodzakelijk om orde op zaken te stellen. Voorzitter Marja Hasert: “Het is enorm triest dat dit gebeurt, maar niet verbazingwekkend gezien de verhalen die ik van onze mensen in Amsterdam heb gehoord.” Vrijwilligers van Ypsilon kregen regelmatig huilende moeders aan de telefoon. “Dan ging het niet alleen over de isoleercel, maar over de hele zorg.” (anp)

Lees ook:

Ontslagen bij ggz-instelling Arkin na dood patiënt

Cliënt Amarant overlijdt tijdens het eten

Dood door Zweedse band voor rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.