Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur Vivent legt functie neer

De bestuursleden Jan Pieters en Jan Jansen van de thuiszorginstelling Vivent stappen op 'in het belang van Vivent en ter voorkoming van verdere schade'. Dat gebeurde een halve dag voordat het ultimatum van vakbonden CNV, Abvokabo, Nu'91 en FBZ afliep. De aangekondigde personeelsacties van vandaag gaan niet door, meldt het Brabants Dagblad.

Het bestuur lag al een tijdje onder vuur van de bonden en het personeel, vertegenwoordigd in de centrale ondernemingsraad (cor). Vivent zit financieel in zwaar weer en er was weinig vertrouwen dat het bestuur de organisatie daar weer bovenop zou kunnen helpen. Ook zouden regelmatig afspraken niet worden nagekomen.

Enige optie

Een woordvoerster van de cor zegt in de krant dat het vertrek van de directie weer perspectief biedt om te bouwen aan een gezonde organisatie. “De enige optie om dat te bereiken, was door de raad van bestuur naar huis te sturen. Dat standpunt hebben we afgelopen tijd zorgvuldig onderbouwd.”

Intrim-bestuur

De raad van toezicht is steeds achter het bestuur blijven en staan en doet dat nog steeds. In brieven aan de ondernemingsraad en de bonden schrijft voorzitter Peter Claessen dat de raad van toezicht het aftreden van het bestuur betreurt, maar ook respecteert. De raad van toezicht hoopt nog deze week een interim-bestuur te kunnen aanstellen.

Overleven

Peer Meesters van vakbond NU’91 wil zo snel mogelijk aan tafel met de nieuwe directie om te overleggen over de situatie. “Wie weet welke lijken er uit de kast komen. Dit is altijd een lastige periode voor een organisatie, maar wel noodzakelijk om op langere termijn te overleven.”

Vivent

De bonden zouden vandaag publieksvriendelijke acties voeren als de omstreden raad van bestuur afgelopen nacht niet zou zijn afgestapt of weggestuurd. Die zijn dan nu ook van de baan. Onder Vivent valt een groot aantal verzorgings- en verpleeghuizen en de thuiszorg in de regio Den Bosch. (Brabants Dagblad/ANP)

Lees ook:

OR en bestuur Vivent naderen ultimatum

Crisis bij thuiszorgorganisatie Vivent

Ultimatum aan leiding Vivent

Websites:

Vivent

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.