Transitie van ouderenzorg is mislukt’

Zorgaanbieders worstelen nog steeds met de gevolgen van de transitie van zorg. Door gewijzigde wet- en regelgeving lopen ze in de praktijk tegen allerlei obstakels aan. In Zorgvisie Magazine geven ze een signaal hierover af aan de politiek.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderen400.jpg
Foto: Fotolia

Jaap Jan Brouwer organiseert vanuit het Platform Koplopers in de Zorg al meerdere jaren bijeenkomsten met bestuurders over actuele onderwerpen. Bovenaan de agenda staan de problemen rondom de participatiemaatschappij. Brouwer: ‘Iedereen kan zich de beloftes herinneren die bij de introductie van de participatiemaatschappij zijn gemaakt. Minder bureaucratie, minder kosten, minder schotten meer transparantie en zorg dichter bij de burger. Wij kijken kritisch naar deze beloftes en stellen in een goed onderbouwde position paper vast dat ze niet zijn nagekomen. Neem de ontschotting. De ervaring is eerder dat er meer schotten bij gekomen zijn dan dat er zijn verdwenen. In het

1
714

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.