Bestuurders hebben blinde vlek voor verpleegkundigen’

Ziekenhuisbestuurders hebben onvoldoende oog voor de toegevoegde waarde van verpleegkundigen. Ze moeten aan de slag met de functiedifferentiatie tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen.
zorgverlenersFotolia400.jpg

Ziekenhuisbestuurders hebben vaak geen idee hoeveel verpleegkundigen er in hun ziekenhuis werken en hoeveel hbo of mbo zijn opgeleid. Dat merkt Marieke Schuurmans, hoogleraar verplegingswetenschap UMC Utrecht en chief nursing officer, in contacten met ziekenhuisbestuurders. ‘Hun focus ligt meer op medisch specialisten. Ze weten alles van de specialisten, maar op de vraag wat de toegevoegde waarde is van verpleegkundigen moeten ze het antwoord schuldig blijven’, zegt Schuurmans in een achtergrondartikel in het septembernummer van Zorgvisie-Magazine.

Patiëntveiligheid
Eigenlijk wel vreemd, want verpleegkundigen vormen de grootste groep medewerkers in ziekenhuizen. Het zijn de verpleegkundigen die het meeste contact hebben met

6
1143

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.