Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Bestuurders, regel nazorg voor artsen en verpleegkundigen nu!’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De emotionele belasting voor artsen en verpleegkundigen is enorm. Intensivist Ralph So uit Dordrecht roept zorgbestuurders op om nu te starten met de organisatie van psychische nazorg. ‘Hoe lang gaan we dit volhouden? We moeten oppassen dat niet iedereen omvalt.’
Corona Ic Anp 660
Intensive care in ziekenhuis nabij Parijs. Foto ANP
Premium

In no-time wordt de capaciteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

    1. Ruim 180 stress- & burn-outcoaches staan klaar voor de zorg.

      Met het initiatief #zorgvoordezorg bieden de leden van de VESB (Vereniging van Erkende Stress en Burn-outcoaches kosteloos steun aan zorgprofessionals.

      Het zorgpersoneel zorgt nu dag en nacht voor anderen. De VESB vzw en haar leden, zijn artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals, heel dankbaar voor het fantastische werk dat ze doen. Een stressvol beroep dat in deze tijden alleen maar meer van de professionals vraagt. Ruim 180 VESB stresscoaches en coach-psychologen in Nederland en België, staan daarom vrijwillig klaar om zorgpersoneel, via online coaching, veilig en kosteloos te ondersteunen in deze enerverende tijden.

      We werken daarbij graag samen met de de psychologen van de instellingen. Zij kunnen een eerste ‘mentale triage’ doen en bepalen wie ze zelf moeten begeleiden en wie doorgestuurd kan worden naar een VESB stress- en burn-outcoach of VESB psycholoog – coach.

      Blijf als zorgprofessional niet zitten met oververmoeidheid of stressklachten.
      Zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale steun, een luisterend oor, hulp bij het loslaten, ontspannen, beter slapen, of opladen van de energie kunnen vanaf vandaag, in aanvulling op de begeleiding door de eigen zorginstelling, op de VESB website: https://www.verenigingerkendestressburnoutcoaches.be/erkende-coaches/ zelf een coach of coach-psycholoog contacteren.
      Ook zorginstellingen kunnen voor hun personeel contact opnemen met de coaches. De aangesloten coaches zijn te herkennen aan het hulpsymbool op de kaart.

      Alle VESB coaches hebben een degelijke opleiding gehad, zijn onderworpen aan een gedragscode en een onafhankelijke klachtencommissie.
      VESB stress- en burn-outcoaches begeleiden niet bij depressie of ernstig trauma, tenzij ze ook klinisch psycholoog zijn. Op de kaart zijn de achtergronden van de coaches terug te vinden.

      Voor zorgprofessionals of zorginstellingen:
      Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VESBcoaches@gmail.com

    2. Lees alle reacties
    3. DE PROBLEMATIEK is geen onbekende factor! Uit de afgelopen 15 en 15 jaar is genoeg te halen. Personen die de afgelopen 30 jaar door dezelfde sociale en maatschappelijke leerprocessen zijn gegaan en dus bewust hebben meegemaakt zouden op 50-jarige leeftijd voor daadkrachtig bestuur kunnen zorgen.

      Helaas heeft de gevestigde orde 15 jaar geleden haar dominantie versterkt en voorziet in haar behoeften door systematisch mensen te bedriegen over haar afkomst (affiniteit), vaardigheden, intenties of prestaties.Een aantal kandidaten of leiders (lees profiteurs) willen meer bevoegdheden (lees macht).

      Kansen moeten worden waargenomen en bedreigingen moeten serieus worden genomen. Helaas zijn er weer advocaten die deze ‘vooruitgang’ bemoeilijken, frustreren of hinderen: http://www.speelman.org/mvo/dagvaardingsprocedure/

      “Arbeiders” worden ook uitgerangeerd door ontsporende leiders! Dit is niet alleen een sociaal vraagstuk waar het kabinet een oplossing voor moet bedenken, ook van de samenleving worden passende actie en geschikte maatregelen verwacht!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.