‘Bestuurders, regel nazorg voor artsen en verpleegkundigen nu!’

De emotionele belasting voor artsen en verpleegkundigen is enorm. Intensivist Ralph So uit Dordrecht roept zorgbestuurders op om nu te starten met de organisatie van psychische nazorg. ‘Hoe lang gaan we dit volhouden? We moeten oppassen dat niet iedereen omvalt.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Intensive care in ziekenhuis nabij Parijs. Foto ANP
Premium

In no-time wordt de capaciteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. DE PROBLEMATIEK is geen onbekende factor! Uit de afgelopen 15 en 15 jaar is genoeg te halen. Personen die de afgelopen 30 jaar door dezelfde sociale en maatschappelijke leerprocessen zijn gegaan en dus bewust hebben meegemaakt zouden op 50-jarige leeftijd voor daadkrachtig bestuur kunnen zorgen.

    Helaas heeft de gevestigde orde 15 jaar geleden haar dominantie versterkt en voorziet in haar behoeften door systematisch mensen te bedriegen over haar afkomst (affiniteit), vaardigheden, intenties of prestaties.Een aantal kandidaten of leiders (lees profiteurs) willen meer bevoegdheden (lees macht).

    Kansen moeten worden waargenomen en bedreigingen moeten serieus worden genomen. Helaas zijn er weer advocaten die deze ‘vooruitgang’ bemoeilijken, frustreren of hinderen: http://www.speelman.org/mvo/dagvaardingsprocedure/

    “Arbeiders” worden ook uitgerangeerd door ontsporende leiders! Dit is niet alleen een sociaal vraagstuk waar het kabinet een oplossing voor moet bedenken, ook van de samenleving worden passende actie en geschikte maatregelen verwacht!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.