Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuurders Zeeuwse ziekenhuizen stappen op

Voorzitter van de raad van bestuur van het Ziekenhuis Walcheren Rob Zomer en bestuursvoorzitter Hans Simons van de Oosterscheldeziekenhuizen leggen per 1 april hun functie neer.
Bestuurders Zeeuwse ziekenhuizen stappen op

Dat meldt Abvakabo-bestuurder Marlieze Warnaar desgevraagd. ‘Dit ontslag kent een lange historie. Er kwamen rapporten en verbeterplannen en ondertussen gingen de heren verder alsof er niets aan de hand was. De bonden en het personeel hebben geen vertrouwen meer in deze raad van bestuur en Zomer en Simons hebben nu dus hun conclusies getrokken. Wat ons betreft is een herstel van vertrouwen.’ Er vindt een persconferrentie plaats, meldt de woordvoerder van de ziekenhuizen.

Persconferentie

Tijdens de persconferentie in Nieuwdorp is Omroep Zeeland aanwezig. Wanneer het nieuws bekend wordt gemaakt, klinkt applaus in de zaal. De receptionisten van het ziekenhuis worden gebeld met felicitaties van oud-patiënten. De aanwezigen zijn tevreden met het vertrek van de bestuurders, maar vragen zich tegelijkertijd af wie nu aan het roer zal staan van de Zeeuwse ziekenhuizen. Hoe moet dat nu met de fusie? Waar moet het geld vandaan komen? De ongerustheid blijft vooralsnog.

Twee processen

Volgens de raden van toezicht was er interne en externe druk op Zomer en Simons. Het personeel was niet tevreden en het oordeel van de NMa over de fusie van de ziekenhuizen liet lang op zich wachten. Het ontslag van de bestuurders had eigenlijk moeten samenvallen met het oordeel van de mededingingsautoriteit: er werd al maanden gesproken over het vertrek van de bestuursvoorzitters, aldus de toezichthouders. Rob Zomer meldt desgevraagd dat hij zich meteen weer gaat inzetten voor de toekomstige fusie: ‘Ik moet dat stokje goed overgeven, uiteraard.’ (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Rob Zomer: ‘Fusie in Zeeland gaat door’

Orange Cure interesse in Zeeuwse ziekenhuizen

CDA: ‘Klink moet ingrijpen bij Zeeuwse ziekenhuizen’

CSZ onderzoekt Zeeuwse ziekenhuizen

1 REACTIE

  1. Je moet Bestuurders afrekenen op hun resultaten. Er wordt te veel gediscussieerd over “peanuts ” . Jammer en het kost de Gemeenschap honderden miljoenen.Zie de Banken, Miljarden !Wat is de Rol van Raad van Toezicht en de OR ???

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.