Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuurlijke fusie Mensana en RiaggZuid

Mark van Dorresteijn
Ggz-instellingen Mensana en RiaggZuid hebben het voornemen om per 1 mei 2013 te fuseren. De organisaties zijn grote spelers in Limburg.
Bestuurlijke fusie Mensana en RiaggZuid

In de praktijk betekent de fusie dat de bestuurder van Mensana toetreedt tot de raad van bestuur van RiaggZuid en andersom. Wanneer de bestuurlijke fusie een feit is, start een traject om te komen tot een juridische fusie. Er is bewust gekozen voor een getrapte aanpak omdat het vervlechten van twee organisaties vraagt om het nemen van belangrijke beslissingen. Dat kan het beste vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid. Het streven is om de juridische fusie op 1 januari 2014 te laten plaatsvinden.

Gericht op de toekomst

De ambitie van de raden van bestuur is een organisatie neer te zetten die klaar is voor de toekomst. ‘Er komen de nodige veranderingen op ons af, zoals de BasisGGZ, de Wmo, en de eigen verantwoordelijkheid van onze cliënten bij hun herstel. Onze insteek is hierin een koppeling aan te brengen’, aldus Jacqueline Bomhof, voorzitter raad van bestuur RiaggZuid. ‘Mensana en RiaggZuid zijn twee verschillende organisaties, maar wel complementair aan elkaar. Met het voornemen samen te gaan, willen we een naadloos sluitende keten organiseren tussen behandelen en begeleiden. Een sterke ggz-organisatie die in het voordeel werkt van cliënten, medewerkers, maatschappelijke partners en financiers’, aldus Sjef Vermeulen, voorzitter raad van bestuur Mensana.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.