Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurscrisis Daelzicht verhevigt

Er bestaat grote onenigheid tussen de raad van toezicht van Daelzicht en de Ondernemingsraad. Donderdag 24 maart heeft de Ondernemingsraad het vertrouwen in het bestuur opgezegd. Een gesprek hierover gisteren tussen de toezichthouders en or verliep volgens de raad van toezicht ‘teleurstellend’.
crisisthinkstock400.jpg

De raad van toezicht schrijft in een persverklaring  te concluderen ‘dat er voor hem geen enkele aanleiding is om de ondernemingsraad te volgen in zijn standpunt om het vertrouwen in de raad van bestuur op te zeggen.’ Vervolgens heeft de raad van toezicht aan de raad van bestuur en de ondernemingsraad gevraagd om oplossingen aan te dragen.

Raad van toezicht
De rvt schrijft verder: ‘De ondernemingsraad heeft echter besloten bij zijn standpunt te blijven. De raad van bestuur heeft toegezegd om in het belang van Daelzicht, haar cliënten en medewerkers, zijn verantwoordelijkheid te nemen om tot een oplossing te komen en het overleg met de ondernemingsraad te hervatten. De raad van toezicht betreurt ten zeerste dat de ondernemingsraad geen enkele bereidheid toont om het herstel van het overleg een kans te geven, terwijl de raad van toezicht ervan overtuigd is dat de problemen oplosbaar zijn mits beide partijen bereid zijn daarin hun verantwoordelijkheid te nemen.’

Belevingstuinen
Aanleiding van het conflict bij Daelzicht zijn de Belevingstuinen van Daelzicht. Dat is een miljoenenproject voor de aanleg van een park. Een project dat volgens de ondernemingsraad veel meer op toerisme is geënt dan op zorgverlening en waar cliënten niet om gevraagd zouden hebben.

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.