Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurscrisis Zorgcentrum Oldenhaghen

Na de ondernemingsraad heeft nu ook het managementteam en de beleidsgroep van Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. Dat schrijft het regionale dagblad De Stentor.

Vorige week heeft de ondernemingsraad van Zorgcentrum Oldenhaghen het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. In een persbericht meldt nu ook het managementteam dat men keer op keer is genegeerd door de zeskoppige raad van toezicht. Zo heeft de raad van toezicht onder andere eenzijdig en zonder overleg met het management een nieuwe bestuurder aangesteld. Het managementteam schrijft: “De raad van toezicht heeft keer op keer bewezen ver van de organisatie af te staan, geen inzicht te hebben in de zorgmaterie en de veranderingsprocessen in Oldenhaghen, volstrekt onbekend te zijn met plannen en acties om van Oldenhaghen een gezonde en moderne zorginstelling te maken, niet open te staan voor adviezen en meningen keer op keer te negeren en zich niet te houden aan normen van zorgvuldigheid, waar het gaat om besturen en toezicht houden”, aldus het persbericht. Het managementteam is van mening dat gemaakte afspraken zijn geschonden en dat er sprake is geweest van het achterhouden van bestuurlijke informatie.

Raad van toezicht

Voorzitter van de raad van toezicht Jan Westert laat in De Stentor weten dat hij deze stappen betreurt, maar dat het op dit moment onmogelijk is om Oldenhaghen zonder toezichthouders als bestuurlijk verantwoordelijk orgaan te laten functioneren. “De raad van toezicht is nu verantwoordelijk voor goede zorg in Oldenhaghen en met deze stappen is het lastig manoeuvreren.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Toezichtouders in de zorg: Laat uw vergaderstijl analyseren

Bestuurder daagt raad van toezicht

Toezichthouder heeft hoog afbraakrisico

Toezichthouder verantwoordt zich te weinig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.