Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuursvoorzitter verlaat Franciscus Gasthuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Roos van Erp treedt terug als bestuursvoorzitter Franciscus Gasthuis & Vlietland, het ziekenhuis met locaties in Rotterdam en Schiedam.
Roos van Erp.jpeg

Dat heeft de raad van toezicht bekend gemaakt. 

Franciscus Gasthuis en Vlietland
Van Erp heeft zelf besloten om te vertrekken. Zij begon in oktober 2014 in haar functie.Op dat moment was de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis in volle gang. Intussen is de fusie bestuurlijk en juridisch afgerond en is het ziekenhuis klaar voor een volgende fase. Van Erp zal haar werkzaamheden in de komende tijd overdragen en blijft op verzoek van de raad van toezicht beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten.

Bestuursfunctie
De raad van toezicht laat weten veel waardering te hebben voor alles wat de bestuursvoorzitter heeft bereikt en voor ‘de enorme betrokkenheid en inzet waarmee zij in een belangrijke fase en ook in een complexe periode haar functie heeft uitgeoefend’. 

Concentratie van zorg
Eind oktober kwam het ziekenhuis in het nieuws omdat het de 24-uurs bezetting van de spoedeisende hulp op locatie Vlietland niet meer rond kreeg waardoor deze ’s nachts moest sluiten. Personeelsgebrek speelt het ziekenhuis parten. De relatie met de huisartsen in de regio is ook onder druk komen te staan omdat het Franciscus Gasthuis & Vlietland de complexe zorg heeft geconcentreerd in Rotterdam. Na de bekendmaking van de nachtsluiting van de spoedeisende hulp hebben de huisartsen het overleg met de raad van bestuur stil gelegd.  

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.