Beter slapen in ziekenhuis levert gezondheidswinst op

Bijna zes van de tien patiënten slapen slecht in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Maar met eenvoudige aanpassingen is al veel gezondheidswinst te behalen, weten onderzoekers Olaf Verschuren en Jeroen Dudink.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Slaaptekort
Foto: Gorodenkoff/Stock.adobe.com

‘Het is de hoogste tijd dat zorgverleners slaap als een belangrijk medicijn gaan zien’, zegt Olaf Verschuren, onderzoeker bij het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Daarom wordt vandaag, op de Internationale Dag van de Slaap, een actieplan gelanceerd. Op de bijbehorende website staan praktische tips om de slaap te verbeteren, vertelt Jeroen Dudink, die als kinderarts in het Wilhelmina Kinderziekenhuis werkt.

Slaap is ondergewaardeerd medicijn

Maar liefst 57 procent van de patiënten komt na een verblijf in het ziekenhuis of revalidatiecentrum thuis met een slaapgebrek. Verschuren: ‘Gemiddeld slapen ze zo’n anderhalf uur korter dan thuis. Dat is zorgwekkend omdat patiënten, jong en

0
802

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.