Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Betrek zorg bij inrichten decentralisatie’

Mark van Dorresteijn
Zorgondernemers kunnen gemeenten prima ondersteunen bij de inrichting van zorg rond de drie decentralisaties. Dat stelt ActiZ in de handreiking ‘Zorg dichtbij in het sociaal domein’ voor gemeenteraadsleden en wethouders.
‘Betrek zorg bij inrichten decentralisatie’

Doel van de handreiking is om nieuwe gemeenteraadsleden en wethouders inzicht te geven in de ontwikkelingen in het sociaal domein en wie daar allemaal bij betrokken zijn dan wel een rol vervullen.

Zorgplicht

Gemeenten hebben volgens ActiZ vaak nog veel vragen over de beste manier waarop zij aan hun zorgplicht kunnen voldoen. ‘Zorgaanbieders worden door gemeentes “slechts” gezien als leverancier, terwijl zij juist veel kennis hebben over wetgeving en vereisten van instanties als de Autoriteit Consument en Markt’, vertelt een woordvoerder van ActiZ.

Handreiking

In de handreiking staat informatie over de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding, jeugdzorg en Participatiewet. Elk onderdeel wordt uitgelegd en onderbouwd met een casus. Ook wordt de rol van zorgondernemer beschreven. Volgens ActiZ krijgen gemeenten op deze manier een beter beeld van de rol van zorgondernemers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.