Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweging 3.0 zet bestuurder Lenselink op zijspoor

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Marlijn Lenselink, voorzitter raad van bestuur Beweging 3.0, vertrekt per 1 juni. Het rommelt bij de ouderenzorgaanbieder in Amersfoort.
Marlijn Lenselink_001_RBIAdam-image-ZVS14216I01-450.jpg

Bewging 3.0 laat in een persbericht weten dat de raad van commissarissen en Marlijn Lenselink ‘in goed overleg’ tot dit besluit zijn gekomen. Lokale media melden dat het onrustig is bij Beweging 3.0. Zo stelt De Stad Amersfoort dat de organisatie onder vuur lag na berichtgeving op Geenstijl over ernstige personeelstekorten. Het personeel van verzorgingshuis Neijenstede had met Pinksteren een noodoproep gedaan aan familie om te helpen met koken, anders zou er geen avondeten zijn. Vakbond FNV sprak op RTV Utrecht zijn zorgen uit over het hoge ziekteverzuim en de hoge werkdruk . Volgens het persbericht neemt Ageeth Ouwehand, lid raad van bestuur, het voorzitterschap tijdelijk over en wordt de raad van bestuur aangevuld met een een interim-bestuurder.

 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.