Bewoners verpleeghuizen overlijden steeds sneller

Bewoners van verpleeghuizen komen met steeds zwaardere zorgvraag verpleeghuizen binnen, waardoor de verblijfsduur fors afneemt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hisgen_Borghuis_450.jpg
Eric Hisgen en Inge Borghuis: steeds meer stervensbegeleiding in verpleeghuizen.

Amstelring ligt op koers. De Amsterdamse zorgorganisatie staat niet langer op de ‘zwarte lijst’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ heeft Amstelring verschoven van status 1 (intensief vervolgtoezicht) naar status 2 (vervolgtoezicht). De Inspectie heeft in augustus drie van de 24 locaties van Amstelring bezocht. De medicatieveiligheid is op orde. De personeelsbezetting en de samenwerking tussen zorg en paramedici vertonen een stijgende lijn. De IGZ heeft nog wel zorgen over voldoende deskundigheid onder het personeel en het nieuwe cliëntdossier. Maar de IGZ heeft vertrouwen in de koers van het bestuur en houdt een vinger aan de pols.

1
996

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. En dan mogen wij kennismaken met de oudere kwetsbare medemens, de familie en bewoner troosten, de laatste fase begeleiden ; intussen alle quadranten van de zinvolle dagbesteding vullend, om vervolgens het uitzendbureau en de detacheerder a €120.000 aan kosten voor niveau 4 , te bellen.
    Maar ondanks de ongenuanceerde kritiek van sommige politici en bewindspersonen zie ik positieve veranderingen.
    Er komt een nieuw slag Bestuurders die niet wortelen in de uitgeputte aarde van de zorg. Jonge vrouwen uit industrie , welzijn, Krijgsmacht , onderwijs en hospitality.
    De sfeer is aan het veranderen, de IGZ signaleert nu ook de mooie ontwikkelingen , de financiers tonen , ook financieel , begrip.
    De nieuwe bestuurder is geen slaaf van regels of onderhorig aan het oude zorgregime. De rug is gerecht. De hedendaagse bestuurder is een Teckel en niet langer een labrador.Het huis wordt op orde gebracht , misschien heeft de wnt2 dit proces versneld maar het is een opzienbarende ontwikkeling. Deze bestuurders gaan de gelederen van de aankomende lekeninspecteurs van de IGZ vullen. Als er tenminste nog iemand is die zich dit briljante idee van VWS , Patiëntenfederatie en politiek kan en wil herinneren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.