Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Biogasinstallatie gaat Refaja Ziekenhuis opwarmen

Mark van Dorresteijn
Het Refaja Ziekenhuis ondertekent vandaag samen met PlantPower Stadskanaal een contract voor de bouw van een biogasinstallatie. Het ziekenhuis wordt met de restwarmte van de installatie zo goed als volledig verwarmd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Biogasinstallatie gaat Refaja Ziekenhuis opwarmen

Het gas ontstaat als gevolg van vergisting van organisch materiaal zoals mest. Vanwege de biologische oorsprong is biogas een duurzame energiebron voor het ziekenhuis.

Voor de zomervakantie

De installatie wordt naar verwachting in juni 2011 in gebruik genomen. Lange tijd was het onzeker of de biogasinstallatie er wel zou komen. Joop Westerveld, agrariër en mede-eigenaar van PlantPower, is blij met de ontwikkeling. “We maken nu echt concrete stappen. De vergunningen zijn allemaal rond en het contract ligt op tafel. We zijn vrij lang bezig geweest om uiteindelijk zo ver te komen. Maar nu gaat de schop voor de zomervakantie in de grond.”

1,6 Megawatt warmte-energie

De installatie wordt bekostigd door private investeerders en een deel door het rijk. In totaal wordt 1,6 megawatt warmte-energie opgewekt voor het Refaja. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Actiegroep vecht voor behoud Refaja Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.