Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blauwe Hoeve beste woonzorgcentrum

De Blauwe Hoeve in Hulst heeft de publieksprijs ‘Beste wonen en zorg voor ouderen’ gewonnen. Het Zeeuwse woonzorgcentrum won ruim vijftig procent van de stemmen.

De publieksprijs is uitgeschreven door het Bouwcollege en de Landelijke Organisatie Cliëntenraden.

Beste wonen en zorg voor ouderen

Voor de prijs waren 130 woonzorgcentra aangemeld. Een jury selecteerde daaruit twaalf kandidaten. Oud-CDA-senator Hannie van Leeuwen bezocht die organisaties, waarna er nog vijf overbleven. Stichting Cliënt en Kwaliteit onderzocht in die huizen de tevredenheid van bewoners over zorg en wonen, waarna er uiteindelijk drie genomineerden overbleven.

12.000 stemmen

Via de website van het Bouwcollege of via een briefkaart kon de bevolking stemmen. De Blauwe Hoeve kreeg met 12.000 stemmen ruim 50 procent van het totaal. De Diessenplas in Holten (Overijssel) ontving 40 procent van de stemmen, Trynwâlden in Oenkerk (Friesland) kreeg er ongeveer 10.

Tot 2003 hadden de bewoners van De Blauwe Hoeve de beschikking over niet meer dan 25 vierkante meter. De huidige appartementen zijn 59 vierkante meter. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.